Ce chitară să aleg?
27 Nov

Ce chitară să aleg?

Ce chitară să alegi?     De-a lungul anilor în care am vândut chitare, am primit tot felul de întrebări de la clienții nehotărâți. De ce să nu recunosc că majoritatea chitarelor pe care le-am vândut era cadouri în special de ”Moș Crăciun” dar și pentru ”Iepurașul de Paști” și de aceea cei care le cumpărau adica ”Moș Crăciun” :) nu știau ce să aleagă, mai ales că găseau în magazinul nostru zeci de modele de chitare clasice, chitare acustice și chitare electrice. Modele diferite de toate culorile încât le era foarte greu să se hotărască.

Haideți în continuare să enumerăm cele mai importante tipuri de chitară:

Haideți să vedem particularitățile fiecărui tip de chitară:Chitara clasica

– după cum spune și denumirea, este chitara la care se cântă în special muzică clasică, dar poate fi folosită și în alte genuri muzicale, de exemplu se folosește foarte mult la flamenco. Chitara clasică are un sunet cald și plăcut, grifful (gâtul chitarei) este puțin mai lat decât la alte modele ceea ce poate fi un dezavantaj pentru copii deoarece distanța dintre corzi este mai mare și acest lucru poate fi un impediment pentru cei mainile mici. Avantajul acestui model este că are corzile din nylon iar presiunea asupra degetelor este mult mai mica decăt la cele cu corzile din metal. Chitarelele clasice au mai multe mărimi:Chitara acustică

– este chitara folosită în muzica folk, pop, rock, etc. Acest model de chitară, se folosește mai ales pentru acompaniament, așa că dacă ești talentat vocal sau ai un copil talentat, aceasta chitară este alegerea potrivită. Are avantajul ca are griful îngust și acordurile pot fi luate ușor. Spre deosebire de modelul clasic, modelul acustic nu este conceput pe mărimi, însă există mai multe variante de forme:


Chitara electrică

– nu are cutie de rezonanță, sunetele fiind captate de doze și amplificate de un amplificator audio. Este chitara folosită în muzica rock, fără chitara electrică, probabil că acest gen nu ar fi existat. În cazul chitarei electrice, exista numeroase modele cu forme diferite, cu tipuri diferite de doze, modele cu semnăturile marilor chitariști. Despre acest modelse poate vorbi foarte mult însă ne vom opri cu enumerarea principalelor tipuri de chitară electrică:............................

Puncte forte la fiecare model:  • Chitara clasică – corzile moi, ideală pentru începători

  • Chitara acustică – ideală pentru acompaniament

  • Chitara electrică – Let`s rock :)))Pentru toate modele de chitare găsiți numeroase accesorii:Sperăm că acest articol vă este de folos în alegerea modelului potrivit.